DHF

Dance Health Finland ry

dhf@dhf.fi

Puheenjohtaja Laura Nuutinen, puh. 040-529 7007


Puhujat / Speakers

Clare Guss-West (Switzerland)

Former professional dancer, choreographer, holistic health practitioner and author specializing in the integrating of holistic health and dance.

Clare's innovative work translates the latest Attentional Focus research findings for direct application in professional dance. Supported by her Eastern movement practice, she provides mindful attentional focus strategies, optimizing attention, energy and effort and empowering dancers for a sustainable career. She delivers this work for The Royal Ballet, Houston Ballet, Finnish National Ballet, Ballet de L'Opèra du Rhin and Opèra de Paris-Opèra Université.

To enable dance for all publics, Clare adapts Attentional Focus findings as specialized teaching tools. She teaches this work, 'Danse Senior', for the MAS Dance Science, Bern University and the University Côte d'Azur, France, University Diploma in 'Dance, Health & Aging'. The course integrates dance teachers, PTs, physiotherapists and therapists for the first-time.

In her role as Director of the Dance & Creative Wellness' Foundation and Chair of IADMS Dance for Health committee, she leads an international benchmarking initiative for the sector and lobbies transnationally for the validation of dance and its role in innovative preventative health solutions.

 

Sanna Nordin-Bates (Sweden)

Sanna Nordin-Bates is a senior lecturer in sport psychology at the Swedish School of Sport and Health Sciences in Stockholm. As an active researcher in dance psychology for the past 18 years, Sanna has a research focus on perfectionism and how it relates to various outcomes in dance, including motivation, creativity and disordered eating. Other interests include early specialization, talent development and mental imagery. Sanna is a chartered psychologist with the British Psychological Society and a Fellow of the International Assocation for Dance Medicine and Science.

 

Johanna Osmala

Johanna toimii vastaavana fysioterapeuttina Suomen Kansallisbaletissa, jossa hänen vastuullaan on tanssijoiden terveyden ja harjoittelun monialainen tukeminen. Johannan tavoitteena on tuoda tiede lähemmäs tanssijoiden jokapäiväistä harjoittelua. Tällä hetkellä Johanna suorittaa biomekaniikan maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa, sekä on mukana kahdessa tutkimusryhmässä; toisessa kartoitaan balettitanssijoiden vammoja ja toisessa vatsalihaserkaumaa raskaana olevilla ammattitanssijoilla. Johanna on toiminut DHF:n puheenjohtajana viimeiset 10 vuotta (2010-2020) ja hän on aktiivisesti mukana IADMS:n (International Association for Dance Medicine and Science) toiminnassa.Mikko Kirjavainen

Olen 51-vuotias ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Toimin Urheilu Mehiläisessä valtakunnallisena ylilääkärinä ja alaraajaortopedian vastuulääkärinä. Olen toiminut urheilijoiden ja tanssinharrastajien luotto-ortopedina toistakymmentä vuotta. Liikun itse aktiivisesti ja käyn katsomassa muun muassa Kansallisoopperan balettiesityksiä aktiivisesti. Oma tyttäreni harrasti erilaisia tanssilajeja vajaan 15 vuoden ajan, joten moni tyylisuuntaan on tullut tutuksi jo kotona.

Olen toiminut aktiivisesti eri järjestöissä viimeisen 15 vuoden ajan. Olen tällä hetkellä Dance Health Finlandin ja Suomen polvi- ja artroskopiayhdistyksen hallituksen jäsen. Aiemmin toimin myös Suomen traumatologiyhdistyksen hallituksessa 7 vuotta, joista viimeiset 2 vuotta puheenjohtajana. Olen kirjoittanut artikkeleita eri kansallisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin sekä oppikirjoihin.


Jarmo Ahonen

Jarmo "Jami" on fysioterapeutti, tietokirjailija ja Pilates-kouluttaja. Hän on toiminut DHF:ssa yhdistyksen perustamisesta asti ja oli ensimmäinen DHF:n puheenjohtaja ja hallituksen jäsenenä koko yhdistyksen olemassaolon ajan. Hän on toiminut myös urheilun saralla (7 Olympialaiset) ja valmentanut useita maailman huippu-urheilijoita. Jamin lempilapseksi muodostui tanssimaailma vuodesta 1986, kun hän aloitti työskentelyn Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina ja kaksi vuotta myöhemmin kehoaineiden opettajana TEAK:n Tanssitaiteenlaitoksella ja Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa. Molemmissa kouluissa hän opetti 20 vuotta. Hän on julkaissut yli kymmenen alan oppikirjaa ja viimeisenä runoteoksen. Lisäksi hän on kirjoittanut ahkerasti niin tanssitaiteen julkaisuihin kuin urheilu- ja fysioterapia-alan lehtiin. Jami on toiminut aktiivisesti myös IADMS:ssa (International Association for Dance Medicine and Science) ollen sen hallituksen jäsen 9 vuoden ajan. Lisäksi hän on luennoinut aktiivisesti mm. kyseisen järjestön konferensseissa. Jamin laajin asiantuntemus liittyy biomekaniikkaan ja ihmisen liikkeen ja kehonkäytön kokonaisuuden hallintaan.


Henri Hänninen

Henri Hänninen (LitK) on sirkustaiteilija, valmentaja ja kouluttaja. Valmennus- ja testausopin pääaineopintojen lisäksi Henri on opiskellut mm. kognitiivista neurotiedettä, solubiologiaa, kemiaa ja fysiikkaa. Hänellä on vuosien kokemus mm. parkourin, ilma-akrobatian ja lattia-akrobatian opettamisesta sekä niiden puitteissa esiintymisestä. Tällä hetkellä hän työskentelee taito- ja taideliikuntaan erikoistuneena fysiikkavalmentajana (Athletica), kouluttajana ja asiantuntijana (mm. Trainer4You, Sirkus 2.0) sekä työstää graduaan osana taitoharjoittelun periodisaatiota tutkivaa ryhmää.


Mikko Rinnevuori

Mikko Rinnevuori(KM) on Helsingin Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun rehtori, kirjailija ja taiteilija. Mikko on opiskellut kasvatustieteitä ja dramaturgiaa, kilpaillut TeamGym-voimistelumaajoukkueessa vuosina 2008 ja 2009 sekä kirjoittanut kirjat "Lattia-akrobatian perusteet" (2014) ja "Käsinseisonnan perusteet" (2016). Tällä hetkellä Mikko työskentelee taito- ja taideliikunta-aloilla erityisesti Sirkus 2.0-projektin ja taitoharjoittelun periodisaatiota koskevan tutkimuksen kautta.