Kurssipäivä su 17.9.2023 | Espoo & etäyhteys

Korkeille varpaille & varmuutta vammatilanteisiin tanssisaleissa 

Balettipedagogit ry ja Dance Health Finland ry järjestävät jäsenilleen ja kaikille aiheesta kiinnostuneille kurssin sunnuntaina 17.9.2023 Espoon Tanssiopiston tiloissa, Piispanportti 12 B, 2.krs, 02200 Espoo. Kurssille on mahdollisuus osallistua paikan päällä Espoon Tanssiopistolla tai Zoom-yhteyden kautta.

                   Kuva: Michael Champion

Kurssin ohjelma:

09.30 alkaen saapuminen ja aamukahvia
10.00–11.30 luento: Korkeille varpaille - vahva, sitkeän notkea nilkka. Pasi Sinisalo.
11.45–13.15 käytännön harjoitteita. Pasi Sinisalo.
14.00–15.30 luento: Varmuutta vammatilanteisiin - tuki- ja liikuntaelimistön ensiapua ja vammojen ennaltaehkäisyä tanssisaleissa. Laura Nuutinen ja Sasu Setälä.


Korkeille varpaille - vahva, sitkeän notkea nilkka

Notkean letkeä nilkka ei ole tukeva, ja tämä näkyy tanssijan tasapainoissa sekä ojennuksien hallinnassa. Jos nilkasta taas puuttuu tanssissa tarvittavaa liikkuvuutta, tanssija ei voi tuottaa liikettä lajivaatimusten määrittelemällä tavalla ja baletissa kärkitossutyöskentely tulee haastavaksi.

Urheilufysioterapeutti ja tanssija Pasi Sinisalo kertoo luento-osuudellaan nilkan liikeratavaatimuksista baletissa, jonka jälkeen käytännön osuudella käydään läpi turvallisia nilkan liikkuvuutta lisääviä harjoitteita sekä nilkan asennon hallintaa parantavia tasapaino- sekä voimaharjoitteita. Tavoitteena on kehittää tanssijalle vahva, sitkeän notkea nilkka. Harjoitteiden keskiössä on kärkitossutekniikkaa aloittelevat sekä muutaman vuoden kärjillä tanssineet oppilaat.

Varmuutta vammatilanteisiin - tuki- ja liikuntaelinvammojen ensiapua ja vammojen ennaltaehkäisyä tanssisaleissa

Laura Nuutisen ja Sasu Setälän yhteisellä luennolla perehdytään yleisimpiin akuutteihin tanssivammoihin ja niiden hyvään ensiapuun. Lisäksi keskustellaan siitä, mitä tulee huomioida tanssisalin toiminnassa ja toimintaympäristössä vammariskin minimoimiseksi.

Laura Nuutinen on tanssitaustainen ja tanssijoiden parissa toimiva fysioterapeutti ja Dance Health Finland ry:n puheenjohtaja. Sasu Setälä on Suomen liikunta ja urheiluliiton ja Palloliiton lääkintäkouluttaja. Hän on toiminut muun muassa vuosikymmenen ajan Salpauksen Sirkusartistikoululutuslinjan fysioterapeuttina. Lauralle ja Sasulle voi lähettää kysymyksiä aiheesta luennolla käsiteltäväksi etukäteen dhf@dhf.fi.

Kurssin hinta:

Balettipedagogit ry:n ja DHF:n jäsenen hinta 62,00 €
Balettipedagogit ry ja DHF jäsenen hinta opiskelijalle 55,00 €
Ei jäsenet 82,00 €

Kurssimaksu maksetaan Balettipedagogit ry:n tilille FI27 1279 3000 5096 34, BIC: NDEAFIHH / Balettipedagogit ry. Viestikenttään osallistujan tai osallistujien nimet.

Kurssimaksu tulee olla maksettuna 14.9.2023 mennessä.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on auki! Ilmoittaudu täyttämällä lomake. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistus ja ohjeet kurssipaikalle saapumisesta 14.9.2023. Etäosallistujille lähetetään Zoom-linkki ennen kurssin alkua ilmoittautumisessa annettuun s-postiosoitteeseen.

Peruutusehdot:

Kurssipaikka vahvistetaan maksamalla kurssi 14.9.2023 mennessä.
Peruutus 15.9.–17.9.2023 veloitetaan peruutusmaksuna 50 % kurssin hinnasta.
Jos kurssipaikkaa ei peruta lainkaan, veloitetaan täysi osallistumismaksu.
Sairaustapauksessa keskeytetyn tai käyttämättä jääneen kurssipaikan maksu palautetaan
lääkärintodistusta vastaan.