Puhujat ja aiheet

Riina Komonen, lääketieteen lisensiaatti, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri, terveystieteiden maisteri, Pilates-ohjaaja


Kasvuikäisten rasitusvammat ja niiden ennaltaehkäisy

Luennossa käydään läpi kasvuikäisten tavallisimpia rasitusvammoja ja yleisiä ohjenuoria niiden hoitoon. Lisäksi tutustutaan siihen, mitä tutkimukset sanovat rasitusvammojen ennaltaehkäisystä. Mitä kaikkea tulee käytännössä ottaa huomioon, kun haluaa välttyä rasitusvammalta?

Laura Manner, urheiluravitsemuksen asiantuntija, ETM

Laura Manner on ravitsemusasiantuntija Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhealla ja Suomen Olympiakomiteassa. Taustaltaan Laura on myös entinen nykytanssija. 


Ravitsemus osana tanssijan polkua - terveys ja suorituskyky lapsuudesta ammattilaisuuteen

Ravitsemus on iso osa meidän kaikkien terveyttä ja hyvinvointia. Miten se näkyy ja tuntuu tanssijan uralla sen eri vaiheissa? Luennolla käsitellään tanssijan ravitsemuksen teemaa suorituskyvyn ja terveyden edistämisen näkökulmasta sekä pohditaan, mitä uutta aiheesta tiedetään vuonna 2023.

Veera Kainulainen, filosofian tohtori (Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto) ja Terve voimistelija -asiantuntija (Suomen Voimisteluliitto)

Veera työskentelee Terve Urheilija/Terve Voimistelija asiantuntijana Suomen Voimisteluliitossa ja Kisakallion Urheiluopistolla. Aiemmin Veera on työskennellyt päävalmentajana Suomen joukkuevoimistelu kymmenen vuoden ajan (2007-2017). Veera on paitsi voimisteluvalmentaja myös mikrobiologi, tällä hetkellä post-doc-tutkijana Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hänen mielenkiinnon kohteenaan on erityisesti ihmisen suoliston microbiota ja sen rooli ihmisen terveydessä, sairauksissa, immunologiassa, sekä miten ympäristötekijät ja käyttäytyminen vaikuttavat hyvinvointiin, terveyteen, suolisto-aivoyhteyteen sekä motoristen taitojen oppimiseen.

Unen ja levon vaikutus terveyteen, palautumiseen ja taidon oppimiseen

Riittävä ja laadukas uni on tärkein tekijä optimaalisen palautumisen kannalta. Unella on myös merkitystä terveydelle, sillä unen aikana immuunijärjestelmässämme tapahtuu muutoksia. Uni vaikuttaa myös suolistomikrobistoomme. Immuunijärjestelmän ja suolistomikrobiston muutokset välittyvät aivo-suoli -yhteyden kautta aivoihimme ja vaikuttavat sitä kautta ajatteluumme ja mahdollisesti oppimiseemme.

Asla Jääskeläinen, fysiikkavalmentaja (Urhea) & Henrik Burman oheisharjoitteluopettaja (Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos)

Henrikillä ja Aslalla on molemmilla takanaan pitkä ura tanssijona Suomen Kansallisbaletissa. Tällä hetkellä he työskentelevät nuorten tanssijoiden ja urheilijoiden parissa. Henrik toimii fysiikkavalmentajana Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella ja Asla työskentelee Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhealla. 


Työpaja: Monipuolisen ja systemaattisen harjoittelun hyödyt

Työpajassa käsitellään kysymyksiä siitä, mitkä ovat hyödyt monipuolisesta harjoittelusta ja minkälaisia mahdollisuuksia se luo esiintyjälle: Miten toiminnallisella harjoittelulla voi kehittää sekä esiintyjyyttä että fyysisiä ominaisuuksia (voima, nopeus, kestävyys, liikkuvuus)? Miten monipuolisella harjoittelulla ja kehon käytöllä voidaan välttyä ylikuormituksen aiheuttamilta ongelmilta? Mikä on alkulämmittelyn tarkoitus ja mitä hyvään alkulämmittelyyn kuuluu?