Dance Health Finland - juhlaseminaari 

20 vuotta tanssilääketiedettä Suomessa

Pe-la 12.-13.11.2021 | Tenholantie 10, Helsinki & etäosallistuen


Esittävien taiteenalojen hyvinvointia edistämään pyrkivä Dance Health Finland -yhdistys (DHF) juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan kaksipäiväisellä seminaarilla 12.-13.11.2021. Seminaari huipentuu Dance For Life -juhlagaalaan, joka järjestetään Aleksanterin Teatterissa isänpäivänä su 14.11. klo 15:00. Kutsumme kaikki esittävien taiteenalojen toimijat sekä niiden parissa toimivat ja aiheesta kiinnostuneet terveydenhuoltoalan ammattilaiset ja opiskelijat kohtaamaan toisensa oppimisen ja jakamisen äärellä!

Perjantain seminaarikielenä on suomi, lauantain luennot pidetään englanniksi. Seminaariin voi osallistua niin paikan päällä kuin etäyhteydellä ja tallenteet jäävät tapahtuman jälkeen osallistujien henkiläkohtaiseen käyttöön 31.1.2022 asti.

Ensimmäisen seminaaripäivän kantava teema on Taiteilijan ääni. Keskiöön nousevat taiteilijoiden omat kokemukset ja uran käännekohtia käsitellään sekä kollegiaalisessa vuoropuhelussa että yhdessä terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa mm. kuntoutusprosesseja ja raskauden jälkeen työhön paluuta läpi käyden. 

Toisen (englanninkielisen) seminaaripäivän teemana on What can we learn from each other?. Kotimaisen ja kansainvälisen tanssilääketieteen, sirkuksen ja urheiluvalmennuksen ammattilaiset keskustelevat hyvin konkreettisesti yhteisistä perustoista sekä siitä, mitä eri lajit ja tieteenalat voivat oppia toisiltaan. Miten yhdistää tiede ja taide? Miten tapahtuu kuntoutusprosessi ja vammojen ennaltaehkäisy urheilijalla, entä esiintyvällä taiteilijalla? Miten jalkauttaa urheilupsykologian ja -ravitsemuksen tietoutta ja keinoja esittävän taiteen kentälle? Miten tuoda tanssi terveydenhuoltoon ja osaksi kuntoutusta?

Seminaarin ohjelma

Seminaarin luentoesittelyt

Ilmoittautuminen ja lippujen hinnat

Seminaarin Facebook-tapahtuma

Juhlagaala

Kuva: Tuuli Pursiainen

Tukijamme tekevät tapahtumasta mahdollisen. Kiitämme! 

Tässä koulutuspäivässä keskitymme kasvuikäisen tanssi- ja sirkusopiskelijan hyvinvoinnin tukemiseen kokonaisvaltaisesti kestävien toimintatapojen rakentamisen kautta. Teemoina ovat muun muassa rasitusvammojen ennaltaehkäisyn keinot, monipuolisen ja systemaattisen harjoittelun hyödyt, ravitsemus, sekä lepo ja sen merkitys taidon oppimiselle ja...

Meillä on kaksi lippua jaossa Helsinki International Ballet Competitionin finaaleihin sunnuntaina 5.6.2022 klo 19 Facebook -sivuillamme ja TOISET kaksi lippua jaossa Istagrammissa! Päätimme arpoa liput joillekin onnekkaille. Osallistu arvontoihin DHF:n somessa 1.6. mennessä ja lähde avecisi kanssa katsomaan kilpailuiden parasta antia Suomen...

Valitettavasti joudumme perumaan Training Tomorrow's Artists - Creating a Sustainable Praxis -seminaarimme vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Toivomme saavamme tulevaisuudessa järjestettyä seminaarin vastaavalla sisällöllä, sillä aihe on tärkeä. Lippuarvonnat balettikilpailun finaaliesitykseen ovat kuitenkin voimassa, ottakaa ihmeessä osaa...

Yhdistyksemme puheenjohtaja Laura on siirtynyt vauva-arjen myötä ansaitulle äitiyslomalle. Varapuheenjohtaja Asla Jääskeläinen toimii Lauran äitiysloman ajan sijaisena.